Luonnossa

Pitkän erämaan kaipuun jälkeen olin omasta mielestäni valmis lähtemään ensimmäistä kertaa vaellukselle. Olihan minulla hankittuna rinkka. Jouduin hankkimaan uuden kun edellisenä vuonna myin pitkään käyttämättömänä olleen rinkkani työkaverille. Kyseinen rinkka oli hankittu aikoinaan Lassin Retkiaitasta, Forumin yläkerrasta, Helsingistä. Hankin sen vuonna 1996 kun olin lähdössä Interrail-reissuun. No kuitenkin myin sen kun ajattelin, että sille ei ole käyttöä. Heti seuraavana kesänä tarvitsin sitä. Tulipahan hankittua sitten uusi Haltin Base 80 Grade IV.
Ennestään varastosta löytyi teltta, makuupussi, telttapatja ja trangia. Lähestulkoon loput tarvitsemani varusteet tarjosikin silloinen työnantajani. Maastopuku, varsikengät jne.
Oletin, että noin muuten pärjään sillä kokemuksella mitä olin ennättänyt hankkimaan työn puolesta. Maastossa liikkuminen ei kuitenkaan ollut mitenkään tavaton asia. Oli kuitenkin erinäisiä asioita, joita en ollut, enkä osannut ottaa huomioon. Näin jälkikäteen ajateltuna oli siinä varmasti jonkinlaista ylimielisyyttäkin mukana. Eipähän ollut ketään opettamassa vaan pyörä oli keksittävä uudelleen.